Blat:
Ouale le amestecam cu zaharul, apoi le punem la bain-marie si le incalzim putin. Dupa ce s-au incalzit le luam de pe bain-marie si le mixam pana cand amestecul se raceste si isi dubleaza volumul. Apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de lemn.
Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Blatul il coacem aproximativ 20 de minute. Dupa ce s-a copt il scoatem din tava si il lasam la racit.
Crema:
Iaurtul il amestecam cu dulceata de afine si zaharul pudra.
Gelatina o punem in apa rece sa se inmoaie timp de 10 minute, apoi o scoatem din apa si intr-un vas o punem la topit la bain-marie. Dupa ce s-a topit adaugam cu o lingura putin iaurt si amestecam cu telul. Apoi se adauga pe rand si restul de iaurt amestecand continuu. O lasam la racit in frigider 2 ore sa se intareasca putin pentru a o putea pune pe blat.
Glazura:
Fierbem frisca lichida, apoi o turnam peste ciocolata rupta bucati si amestecam pana cand aceasta se topeste.
Asamblam tortul astfel: blatul, peste blat intindem crema de iaurt, apoi glazura calda. Tortul il mai punem la frigider inca vreo 2 ore dupa care se poate servi. Eu l-am lasat peste noapte in frigider, doar a doua zi l-am taiat.
Pofta buna!