Tort cu inghetata de cacao si menta

de Miha in Torturi, 11 Sep 2009 | 11416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata avem nevoie de:
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 lingurite cacao
  • 4 linguri Nesquik
  • 200 ml sirop de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata de cacao si menta:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

Inghetata:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana au devenit pufoase ca o crema. Am adaugat laptele fierbinte,am omogenizat si am dat din nou pe foc,pana s-a ingrosat putin compozitia.Am lasat la racit.

Intre timp am batut frisca si am amestecat-o cu mascarpone.Dupa ce compozitia de oua s-a racit am adaugat cate putin in amestecul de frisca,amestecand continuu.

Am impartit compozitia in 2 parti.In una am pus cacaoa amestecata cu Nesquik,iar in cea de doua siropul de menta.

Am pus vasele la congelator,pana s-a intarit putin.

In tava in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara am pus compozitia pentru inghetata,strat dupa strat si am acoperit cu blatul de bezea.Am invelit totul in folie si am dat din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Inainte de servire,l-am rasturnat pe platou si am ornat cu frisca si fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de cacao si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)