Tort cu iaurt si fructe de padure

de Oana in Torturi, 20 Aug 2011 | 15986 vizualizari

 

Fructele de padure sunt o minunatie! Le ador!

 

INGREDIENTE

  • 200 g capsuni
  • 200 g zmeura
  • 200 g afine
  • 200 g branza de vaci grasa sau ricotta
  • 200 g iaurt cremos
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar brun
  • un plic gelatina
  • un plic tort gelee
  • piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si fructe de padure:

Fructele se spala si se lasa la scurs. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece si se lasa sa se umfle putin.

Capsunile si zmeura se mixeaza cu blenderul impreuna cu zaharul pana se obtine un piure fin. Se pune apoi pe foc pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu gelatina, pana se topeste si se incorporeaza. Se pune craticioara la racit in apa rece.

Se asaza piscoturile intr-o forma de tort, la baza si pe margini.

Branza de vaci si iaurtul se mixeaza cu piureul de fructe rece, apoi totul se amesteca cu frisca batuta bine. Crema obtinuta se toarna in forma de tort. Se pune la frigider. Dupa o ora-doua se scoate tortul si se asaza deasupra afinele, apoi jeleul preparat dupa intructiunile de pe plic. Se pune iar la rece 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Oana 1

23.08.2011, 09:04

Asa e!

LidiaChivu 1

13.03.2014, 22:06

Un tort de nota 10! Felicitari!

CretuValentina 1

10.06.2019, 20:55

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Floarea soarelui"