Tort vienez

de Zamfira in Torturi, 10 Mar 2013 | 13600 vizualizari

 

Navigand pe site-uri culinare si cautand o reteta deosebita de tort cu ciocolata am descoperit un desert aparte ,,Sachertorte", foarte bun, multa ciocolata, amaruie, neobisnuit de neagra. O copie, o varianta apropiata acestui tort este ,,Tortul vienez", are mai multe ingrediente in comun cu sacher, m-am hotarat si am facut aceasta varianta , urmand ca in viitorul aropiat sa fac si varianta adevarata a tortului Sacher.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 faina
  • 30 g cacao
  • sare
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g ciocolata amariue, concentrata cacao 85 %
  • 5-6 linguri gem sau dulceata de caise
  • 8 praline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vienez:

Blat: mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare.

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu margine detasabila si turnam compozitia in ea. 

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, timp de coacere 25 minute (temperatura medie), foc mediu in primele 15 minute apoi foc mic. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Fierbem zaharul cu apa pana cand zaharul se topeste si lasam la racit. Topim ciocolata si o lasam si pe aceasta la racit. Apoi omogenizam cele doua, adaugam lingura de lingura sirop in ciocolata topita. Temperatura celor doua trebuie sa fie egala (38-40 grade).

Taiem blatul racit in doua. Ungem prima foaie cu gem sau dulceata de caise, asezam a doua foaie deasupra si turnam tretat glazura peste tort. Glazura in exces scursa pe langa tort trebuie recuperata si returnata.  Cand Glazura se mai raceste portionam tortul in 8 parti, este o portionare doar formala, trasam linii cu o sfoara, asa vom stii care sunt cele 8 feliutele si asezam pe fiecare cate o pralina.

Se poate servi cu un ,,mot,, de frisca neindulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina