Tort cu fructe si frosting de cacao

de _Alina_ in Torturi, 21 Mai 2012 | 4737 vizualizari

 

Pentru ziua onomastica a socrului meu am facut un tort special cu aromele pe care dansul le indrageste cel mai mult. Cu ocazia aceasta urez "La Multi Ani" tuturor celor care poarta numele de Constantin sau Elena!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g unt nesarat
  • 125 ml lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon din porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml iaurt
  • 3 banane
  • ananas cuburi
  • 5 capsune taiate cuburi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • Frosting:
  • 150 g unt nesarat
  • 500 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 8-10 lg lapte
  • Frisca & cirese pentru decor
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frosting de cacao:

Blat:

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.

4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.

5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.

6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.

7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.

9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.

10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C. 

Crema:

1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.

2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.

3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.

5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilor).

6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:

Mixam untul cu zaharul si cacaoa.

Asamblare:

1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.

2. Puneti o felie de blat pe farfurie.

3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas. 

4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.

5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.

6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.

7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.

8. Dati tortul la frigider 2 ore.

9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sau pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa. 

10. Ornati dupa preferinta :D

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe si frosting de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

23.05.2012, 12:34

Multumesc pentru urari!

Sim0na 1

23.05.2012, 22:09

Foarte frumos tortul!!
La Multi Ani sarbatoritului!

_Alina_ 1

24.05.2012, 09:16

Multumim mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de iaurt