Va vine sa credeti sau nu...blatul e fara oua!!Sa fie foarte clar :)))...si a iesit o deliciosenie!:D
Blat:
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt si cacaua.
Adaugam zaharul, laptele caldut si uleiul si mixam pana la omogenizare.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic-mediu aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam blatul la racit.
Crema:
Punem laptele pe foc mic si adaugam imediat galbenusurile amestecate cu 3 linguri de zahar.
In alt bol amestecam amidonul cu zaharul ramas (3 linguri) si cateva linguri de lapte. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand crema se ingroasa.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie si lasam la racit.
Blatul il taiem in 3 fasii (cat sa incapa in tava de chec), tapetam tava cu folie alimentara si punem primul blat pe care il insiropam cu siropul obtinut (amestecam apa cu zaharul si esenta).
Continuam cu un strat de crema, al 2lea blat insiropat, inca un strat de crema si terminam cu ultimul blat insiropat.
Dam tava la frigider pentru 1 ora.
Rasturnam tortul pe un platou si inlaturam folia alimentara.
Decoram tortul dupa plac cu frisca mixata bine si fructele de padure.