Incepe prepararea tortului pregatind crema de ciocolata.
Adu frisca lichida la temperatura de fierbere, opreste focul si pune ciocolataa rupta bucati. Amesteca pana se topeste complet. Raceste si da vasul la rece pentru cateva ore. (sau o ora la congelator)
Blat
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana la diluare. Adauga faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt, galbenusurile amestecate cu apa si uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.
Toarna compozitia intr-o forma rotunda, cu diametrul de 20 cm, tapetata cu ulei si faina, , niveleaza si baga vasul in cuptorul preincalzit. Coace la foc mic timp de 35 minute (fa testul cu scobitoarea)
Lasa sa se raceasca bine apoi taie blatul in trei pe orizontala.
Frisca.
Pune toate ingredientele intr-un bol si mixeaza 2 minute la cea mai mica treapta apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta dorita.
Scoate vasul cu crema de ciocolata de la rece si mixeaza amestecul pana abtii o crema fina, legata, consistenta.
Sirop.
Caramelizeaza zaharul, stinge cu apa rece apoi pune pe foc si lasa pana se dilueaza si da doua clocote. Adauga esenta si lasa sa se raceasca.
Asamblare.
Aseaza primul blat, insiropeaza usor apoi intinde jumatate din crema de ciocolata. Aseaza al doilea blat, insiropeaza si intinde uniform o treime din frisca.
Insiropeaza, imbraca partea superioara a tortului cu frisca apoi cu ajutorul unui pos in care alternezi cele doua creme (o lingura crema de ciocolata, una de frisca) orneaza tortul.