Tort cu frisca, iaurt si piersici

de andreea_nagy in Torturi, 11 Apr 2014 | 4712 vizualizari

 

Pt. blat m-am inspirat din reteta lui miremirc de '' prajitura de ciocolata cu bombite de branza si cocos '' , nu este exact acea prajitura , am modificat-o putin , mi-a placut fff mult cum arata si de aceea am decis sa fac un blat asemanator pt. acest tort pe care l-am facut soacrei mele cu ocazia zilei de nastere . :) A iesit delicios !!!

 

INGREDIENTE

Bilute de branza :

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 5 lg faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Blat :

  • 7 oua
  • 120 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 60 ml lapte
  • 50 g ciocolata topita
  • 5 lg faina
  • 3 lg cacao neagra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Crema:

  • 700 ml frisca
  • 2 iaurturi mari de piersici/caise (ale mele au avut 400 ml fiecare )
  • 2 compoturi mari de piersici ( folosim la crema piersicile si 150 ml suc iar restul il folosim la insiropat ; lasam pt. decor cateva piersici )
  • 5 lg zahar
  • 2 plic gelatina a cate 10g fiecare

Decor :

  • 300 ml frisca
  • + fructe , dupa preferinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca, iaurt si piersici:

Pt. bilutele de branza , se amesteca toate ingredientele si se formeaza bilute de marimea unei nuci , pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt .

Pt. blat , se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat , pana se dizolva zaharul , se adauga ciocolata topita , laptele si uleiul , apoi faina,  amestecata cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca bine si se toarna in tava , peste bilutele de branza ( a.i. sa fie toate bilutele acoperite cu compozitie ). Se coace 30 min la 180 grade .

Pt. crema , se taie marunt piersicile din compot . Gelatina se pune la hidratat in putina apa rece . Se pune intr-un vas zaharul cu 150 ml sirop de la compot si se pune pe foc pana se topeste zaharul , apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste . Se lasa putin sa se raceasca ( din cand in cand mai amestecam in ea ) si apoi se toarna peste cele 2 iaurturi amestecate cu piersicile taiate . Amestecul se da putin la frigider . Intre timp batem frisca si apoi adaugam amestecul de iaurturi , mai batem putin cu mixerul pana se incorporeaza bine si se da 10 min la frigider. 

Asamblare:

Blatul de taie in doua , se pune partea de jos , se insiropeaza , se adauga putin mai mult de jumatate de crema , se pune partea de sus a blatului , se insiropeaza , apoi se pune crema ramasa - 2 linguri ( care le lasam pt. marginile tortului ).

Se unge tortul pe margini cu crema lasata , apoi se decoreaza , dupa preferinte , cu cei 300 ml frisca batuta si fructe.

 

TIPS-URI

1

Deasupra se pot aranja fructe taiate peste care sa se toarne jeleu , eu de data asta l-am decorat doar cu cateva piersici taiate si capsuni glazurati cu ciocolata .

2

Ingredientele sunt pt. tava care o folosesc eu de dimensiuni 30/40 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone