Din pacate pozele sunt prea mari,asa ca o sa pun doar una,si o sa incerc sa le micorez si pe celelalte,si o sa le incarc mai tarziu.
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Se amesteca usor de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Sirop:
Amestecam apa cu zaharul si punem la foc si dam cateva clocote, pana se topeste zaharul.Dam deoparte, lasam la racit, apoi insiropam felii de blat.(Eu am adaugat in sirop si putin lichior de portocale).
Mousse ciocolata alba:
Topim ciocolata impreuna cu 200 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste crema de ciocolata si o incorporam usor.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca,apoi putem acoperii tortul.
Asamblare;
Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 3 si se pune intre blaturi.
Se acopera cu glazura si apoi ornam cu frisca si fructe confiate.