Bunătăți pentru colindători!
Fetitele mele iubesc torturile si prajiturile cu fructe. Cand avem o aniversare sau pofta de un tort, le auzi: vin tort cu fructe, nuuu cu ciocolată ca este prea dulce! Deci cum să nu le faci poftele cand vor mai multe fructe si mai putin zahar?! :-*
Dam drumul la cuptor.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adăugăm treptat zaharul, galbenusurile. Punem si faina cu praful de copt amestecând cu o spatula sau lingura de lemn. Punem aluatul in tava dreptunghiulară detasabila si coacem blatul la foc mediu cca. 15 min.
Crema: Punem gelatina la inmuiat in siropul de la compotul de capsuni.
Batem frisca si adaugam zaharul pudra (dacă dorim), adaugam iaurtul, esenta si mixam. Adăugăm fructele si gelatina topită si mixam.
Blatul racit il insiropam cu compot de capsuni, punem crema si il băgăm la rece până a doua zi sau macar 3-4 ore.
Ornam după imaginatie.
Pofta buna!