Tort cu frisca

de AdriiAdi in Torturi, 22 Feb 2013 | 3680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • ciocolata alba patratele
  • 1 plic gelatina transparenta
  • un spray de frisca
  • 25 ml frisca lichida
  • un intaritor de frisca
  • fructe ( capsune din compot, kiwi, struguri rosii, mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . 

realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.

bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand galbenusurile si la sfarsit faina si mirodeniile.

il coci aprox 25 de min.

il incerci cu o scobitoare si daca atunci cand o scoti este curata, blatul  este gata.

bati frisca cu intaritorul si o dai la rece

dupa ce l-ai scos din forma rece, il tai in 3.

acum avem nevoie de un platou (sau farfurie de carton in caz ca il dai cadou cuiva )

pui usor prima foaie de blat, o insiropezi cu cateva linguri din compotul de capsuni, pui un strat subtire de frisca si mai apoi fructele curatate si taiate cat mai subtire.

apoi urmatorul blat caruia ii faci aceeasi manopera iar pe  ultimul blat il asezi cu usurinta il apesi usor , si il ornezi cu frisca integral.

pe margini arunci ciocolata ( fulgi patrati ) iar deasupra o sa ornezi cu fructe taiate finut, peste ele adaugand cu grija gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

pe margine cu ajutorul spray ului ornezi delicat si folosindu-te de imaginatie te joci cu fructele cum iti place.

TIPS-URI

1

eu am facut tortul asta cand am fost la viitorii nasi ,deci am fost la o cofetarie si am cumparat farfuria din carton si o cutiuta speciala pt tort. este mult mai comod de transportat  si la sfarsit nu mai trebuie sa iti ceri platoul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

MIUTA 1

22.02.2013, 14:39

Super bun

marcela13 1

22.02.2013, 16:47

Buna! Poti sa imi spui, te rog, cu ce crema ai scris textul?! Multumesc

Merisor 1

22.02.2013, 17:22

ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "La Multi Ani!"