Tort racoros cu cirese

de Laly in Torturi, 20 Iun 2010 | 7200 vizualizari

 

Un tort usor cu multe fructe.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 3oo gr smantana grasa
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 esenta lamaie sau ce aroma va place
  • 300 gr cirese

Pentru sirop:

  • 250 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta lamaie

Pentru decor:

  • 300 gr frisca
  • 300 gr cirese
  • 100 gr alune nesarate
  • 1 plic gelatina rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu cirese:

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare  si se adauga in prima compozitie.Se incorporeaza faina cu grija,mestecand de jos in sus.Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata.Se introduce la cuptor pentru 30 minute,dupa care se lasa la racit.

Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie.Se spala ciresele,li se scot samburii si se lasa la scurs.

Se taie blatul in doua,se insiropeaza cu siropul facut din apa,zahar si esenta.Se toarna crema de smantana,se pun ciresele fara samburi.Se adauga a doua parte de blat insiropata.

Se imbraca tortul in frisca,marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu posul floricele din frisca.Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Death By Chocolate"