Buna , sunt noua pe aici, dar mi-am facut "curaj" cu o reteta de tort pe care am pregatit-o saptamana trecuta iar cum maine e Sf. Dumitru mi s-a cerut s-o fac din nou :-). Poza e de saptamana trecuta :-)
Blat: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un pic de sare. Galbenusurile de la oua se adauga la unt si zahar, albusurile se bat tare. Se topeste ciocolata, cand s-a racit un pic se amesteca cu galbenusurile impreuna cu arahidele macinat , cu faina si plicul de praf de copt. Apoi se adauga albusurile amestecand incat sa ramana continutul pufos. Se toarna intr-o forma de 26 cm si se coace timp de 45 minute la 175 grade.
Crema: se amesteca mascarpone cu 250 gr de zahar si smantana. Se adauga gelatina topita in 100 ml apa cateva secunde in microunde. 400 ml de frisca se bat tare, se separa si in jumatate se adauga fructele din conserva, apoi se amesteca cu crema facuta.
Blatul racit se taie in trei felii, se insiropeaza cu siropul din conserva, apoi se adauga crema intre felii. Ultima felie se orneaza cu restul de 200 ml frisca si la alegere cu fructe. Eu am incercat sa fac strumfi din pasta de zahar :-)
1
sa nu fie prea "greu", in blat in loc de arahide se poate pune faina, in loc de 50 g se pune 250 g