Acest tort este foarte apreciat de familia mea , il fac foarte des in diferite variante .
De obicei il ornez cu frisca , acesta am ales sa-l ornez cu portocale si banane. .
In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .
Crema de zahar ars
Batem albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele .
Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .
Cand crema este aproape inchegata punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.
Preparam blatul
Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija de jos in sus .
Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare rumena si se desprine de peretii cratitei .
Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .
Ornam cu portocale si banane .
Pofta buna !!!
1
Blatul se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars
2
Se poate orna cu frisca , fructe , dupa preferinta .