Tort cu crema de unt

de adry88 in Torturi, 13 Feb 2014 | 3665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de portocala
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g ciocolata
  • Crema
  • 300 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte condesat
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de unt:

Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita (eu am adaugat ciocolata pentru ca nu mi-a placut culoarea, era mai degraba roz decat rosu)

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Crema - untul la temperatura camerei il vom mixa pana devine crema, adaugam zaharul treptat mixand continuu. La final adaugam esenta de vanilie si laptele condesat, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie, o insiropam (eu am folosit compot de visine) crema de unt, a 2 foaie si decoram cu frisca si ciocolata.

Dam la frigider inainte sa servim

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adry88 1

13.02.2014, 21:20

multumesc pentru aprecieri

Ubulika 1

17.02.2014, 09:44

arata bine

gaby_gabytza 1

17.02.2014, 11:39

bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav