Tort cu crema de portocale

de katty in Torturi, 19 Feb 2015 | 11138 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 70gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 60 gr faina,
  • 15 gr cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 200 ml vin alb dulce,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml zeama de portocale,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml frisca lichida,
  • 3 galbenusuri,
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • sirop:
  • 150 ml apa,
  • 75 gr zahar,
  • 50 ml zeama de portocale,
  • coaja de portocale
  • glazura:
  • 75 gr ciocolata amaruie,
  • 2 linguri frisca lichida,
  • 1 portocala ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:

Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste compozitia de oua. Amestecati cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si bagati-o la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana trece proba scobitorii. Cand este gata lasati-l sa se raceasca, apoi taiati-l in 3 felii pe orizontala.

Pentru sirop puneti apa la fiert cu zaharul. Dupa ce da cateva clocote, dati-l jos, puneti coaja rasa de portocale, apoi,dupa ce s-a racit, zeama de portocale. Scurgeti cojile de portocale inainte de a insiropa tortul.

Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugati vinul caldut, amestecand inr-una, apoi puneti-l la foc mic. Amestecati continuu pana crema se ingroase. Puneti gelatina la hidratat in zeama de portocale. Puneti o lingura de crema fierbinte in gelatina, amestecati energic, apoi adaugati gelatina in crema, omogenizati crema.Dati jos vasul, puneti-l cu fundul in apa rece si amestecati pana se raceste. Cand este rece amestecati cu frisca batuta spuma tare si cu ciocolata rasa .

Montati tortul in vasul forma in care a fost copt. Puneti folie alimentara, apoi alternati feliile de tort insiropate cu crema, ultimul strat fiind de crema. Puneti tortul la rece pentru 2 ore. Cand crema s-a intarit bine, il scoateti pe un platou, il imbracati in glazura facuta din ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida, apoi ornati-l cu felii de portocala sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

aryana 1

06.04.2015, 17:50

este deosebit de bun si ideal pentru cei care nu consuma ff dulce.eu l-am incercat

katty 1

06.04.2015, 20:50

Ma bucur ca ti-a placut Ariana !

Ancutsa 1

13.01.2018, 10:47

Foarte bun! Si ce aromat e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni