Tort cu crema de nuci si rom

de claudiaO in Torturi, 10 Noi 2014 | 4755 vizualizari

 

Daca tot mi-am sarbatorit sotul in acest week end, nu se putea sa nu ii fac si un tort.
De acesta data am incercat ceva nou, crema cu nuci...rezultatul ...super bun!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri cu zahar tos,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri cu faina;
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Crema:
  • 400 gr nuca,
  • 1 plic de budinca de vanilie,
  • 600 gr smantana dulce 30%,
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 2 linguri esenta de rom,
  • 120 gr zahar pudra vanilat
Sirop:
  • dulceata de visine
decor: cateva visine din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de nuci si rom:

Mai intai separam ouale; galbenusurile le frecam cu o lingura cu uleiul, iar albusul il batem spuma tare cu praful de sare. Dupa ce s-au batut bine, adaugam cate putin din galbenus, iar la final adaugam faina si esenta de vanile. Tapetam o tava de 30x40  cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 20-25 minute. Pentru sigurnata facem testul cu scobitoarea.

Prajim putin nuca si indepartam foitele maron;dupa ce s-a racit bine o macinam fin la robot. Smantana o amestecam usor cu zaharul si o batem pana obtinem o frisca densa, apoi dam la rece.

Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si o lasam sa se raceasca bine. Amestecam frisca cu nuca si romul, apoi incorporam budinca de vanilie.

Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in 3 fasii egale. Ungem fiecare foaie cu sirop din dulceata apoi punem crema de nuca. Rulam si asezam sulul in picioare.In continuare procedam la fel si cu celelelate 2 fasii de balt si le asezam in continuarea primului sul. Imbracam tortul in crema ramasa si il orman dupa preferinta;eu am optat pt cateva bobite de visine si niste dungute cu sirop. mergea si o bordura cu nuca macinata dar nu am mai avut ;)

Se lasa la rece cateva ore bune sau cel mai bine peste noate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de nuci si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte