Tort cu cremă de nuci

de elucubratiiculinare in Torturi, 1 Mai 2013 | 5497 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă,
  • 100 g zahăr,
  • 150 g făină,
  • o linguriță praf de copt,
  • 2 lingurițe cacao.

Sirop:

  • 150 g zahăr,
  • 300 ml apă,
  • esență rom.

Crema:

  • 200 g unt,
  • 200 g zahăr,
  • 200 g nucă,
  • 2 lingurițe cacao.

Ornament:

  • 100 g nucă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de nuci:

Prepararea blatului: Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cacaua. Se bat albușurile cu zahărul până se obține o spumă tare. Adăugăm gălbenușurile unul câte unul și se bate în continuare, urmând să punem treptat amestecul de făină cu praf de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă rotundă unsă cu unt. Se coace la foc potrivit 30-40 minute. Se va lăsa să se răcească.
Prepararea siropului. Într-o crăticioară punem apa cu zahărul. Se pune la foc mic și se lasă să dea căteva clocote. Când se va răci adăugăm esența de rom.
Prepararea cremei: Se freacă untul până devine ca o spumă, se adaugă treptat zahărul. Este recomandat să folosiți un zahăr pudră pentru o cremă cât mai fină. Eu de data aceasta am folosit zahăr tos și am fost plăcut surprinsă de rezultat, în sensul că am simțit bobițele de zahăr. Voi decideți ce fel de zahăr folosiți. După încorporarea zahărului, adăugăm nucile măcinate foarte mărunt și cacaua.
Asamblare:
Blatul răcit se va tăia în două. Se va însiropa primul blat, se umple cu cremă, se așează și cel de-al doilea blat (însiropat) și se îmbracă cu cremă.
Ornare:
 Nuca se va pune într-o tavă și se dă la cuptor pentru  max. 5 minute. Nuca coaptă se va toca mărunt,  se va freca un pic între palme pentru a se mai desprinde  din coajă, pe care o vom înlătura ușor prin vînturare. Ornăm tortul pe margine cu această nucă coaptă și cu câteva jumătăți de nucă în centru.
Se servește rece! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si ciocolata