Tortul cu crema de lamaie este pentru cei carora le plac dulciurile nu foarte dulci.Atunci de ce mai este dulce? Este dulce atat cat trebuie pentru mine.... implinesc o varsta scrisa cu cifrele 2si 6.Hi,hi,hi.....le asez cum imi convine .Asa ca .....va astept la cafea si la o felie de tort !
Blatul
Albusurile se bat impreuna cu zaharul pana stau pe teluri,
Galbenusurile se adauga pe rand, batandu-se in continuare.
Cand galbenusurile sunt incorporate se scoate mixerul si se adauga :faina, nesul si praful de copt amestecand usor cu o lingura.
Se pregateste o cratita in care se pune hartie de copt.
Toata compozitia se toarna intr-o cartita cu diametrul de 24cm. si se baga in cuptorul incins pentru 30-40 min.(10 min.la foc iute+ 20min. la foc potrivit).
Cat blatul este in cuptor facem crema.
Crema de lamaie:
3 oua se amesteca bine cu 6 linguri de zahar si zeama de lamaie si se pun pe foc pana se ingrosa . Avem grija sa amestecam tot timpul ca sa nu se prinda de fundul cratitei.
Cand este gata adaugam si coaja de lamaie rasa.O lasam sa se racoreasca si batem untul cu 4 linguri de zahar(eu am pus zahar pudra) pana untul devine spumos.
Crema fiarta se toarna peste unt amestecand usor pana se incorporeza bine.
Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei.
Am pus putina crema calduta peste fiecare blat( doar l-am uns) pentru a se inmuia.
Glazura:ciocolata se pune la topit cu 100 g. smantana. Cand este topita si smantana incorporata o luam de pe foc lasand-o sa se raceasca putin. Cand s-a racit o mixam putin.
Smantana ramasa -100g -o batem cu un plic de zahr vanilat si o folosim la ornat.
Asamblare:blat+crema cu lamaie+blat+crema cu lamaie+blat+ glazura.
Ornatul ramane la latitudinea fiecareia.
1
Primul strat de crema este mai subtire, dar puteti sa-l puneti egal.