Tort cu crema de iaurt

de deliciousflavours in Torturi, 6 Iun 2012 | 10903 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o prietena din copilarie...este un tort mai light si se pregateste si foarte usor. Puteti sa folositi orice iaurt de fructe, eu de regula fac cu iaurt de fructe de padure sau visine, deoarece astfel crema este mai acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 75 ml ulei
  • 75 ml apa minerala
  • 200 gr faina
  • 1/2 praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • 500 ml frisca
  • 750 gr iaurt de fructe (Danone Cremosso)
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt:

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu un strop de sare. Cu o lingura de lemn incorporam usor albusurile in amestecul de galbenusuri si turnam compozitia obtinuta intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit aprox 30 minute, dar inainte sa scoatem blatul verificam cu o scobitoare daca este gata.

Pana blatul se raceste complet, pregatim crema. Mixam frisca (neaparat sa fie rece), iar cand incepe sa se intareasca adaugam intaritorul si continuam sa mixam cateva minute. Punem deoparte mixerul si adaugam treptat iaurtul de fructe, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Cand blatul este racit, il taiem in doua parti egale (daca doriti puteti sa le insiropati cu putina zeama de compot), intindem crema uniform pastrand putina crema si pentru ornat. Asezam celalalt blat deasupra si ornam cu crema ramasa. Dam la frigider cel putin 30 minute sa se intareasca si raceasca crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

iry-gabriela 1

06.06.2012, 21:51

cred ca este ffff racoros

BuburuzaBubu 1

07.06.2012, 08:39

yuuumy

deliciousflavours 1

11.06.2012, 13:06

Va multumesc din suflet ptr aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsune si crema de iaurt