Tort cu crema de ciocolata

de La Ancuta in Torturi, 6 Mai 2012 | 5617 vizualizari

 

Joi piticul meu a implinit trei ani. Cat de curand nu voi mai putea sa-i spun "piticul meu" :).
Si de data aceasta am vrut ca tortul sa fie pe placul lui. Lui Dragos ii plac foarte mult animalele si si-a dorit un tort cu cai, dar din motive obiective (lipsa de talent a mamei ;) ) am ajuns la un numitor comun: melcii. Pot doar sa va spun ca am fost un bun negociator :)))
La multi ani puiut drag si scump! Sa cresti mare si sanatos!
Toata oboseala mea a trecut cand am vazut bucuria din ochii lui.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri bilute de ciocolata

Crema:

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Incepem cu pregatirea cremei. Rupem ciocolata si o punem la foc mic impreuna cu frisca. Cand au ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza. Dam la frigider pana se intareste.

Intre timp pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si amestecam pana luceste spuma, ca pentru bezea.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie apoi le adaugam peste spuma de albus. Amestecam usor su o spatula. Faina o amestecam cu praful de copt iar apoi o incorporam usor in amestecul de oua.

La final adaugam bilutele de ciocolata si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit il taiem in trei foi.

Scoatem crema racita de la frigider si o mixam pana devine spumoasa. Impartim crema in doua parti egale cu care vom umple blatul.

Tortul l-am uns cu putin unt pentru a putea fi imbracat in fondant.

De data aceasta am folosit marshmallow fondant. Mi-a placut mai mult decat pasta de zahar. Este mai gustos si necesita si munca mai putina.

Promit ca o sa postez maine reteta de fondant. Pentru modelat melcii am avut nevoie de putina rabdare si daca eu am reusit, sigur veti reusi si voi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

La Ancuta 1

09.05.2012, 08:49

Anomisana cred ca margarina o face mai elastica. Mie mi-a placut mai mult. Gustul este cu siguranta mai bun.

Iti multumesc mult pentru urari

ancutaCH 1

16.05.2012, 18:46

super si cred ca are succes la copii...l-am salvat poate il fac de 1 iunie dc facem party de ziua copiilor

La Ancuta 1

17.05.2012, 11:16

Multumesc Ancuta. Copiii au fost foarte incantati

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca