Tort cu crema de cafea si brandy

de Constelatialeu in Torturi, 27 Mai 2014 | 8150 vizualizari

 

Maine-i ziua unei prietene si sper sa-i fac o surpriza placuta.....asa ca azi am tot schitat in cap cum sa fie,ce sa iasa,pana mi-au iesit mie peri albi,ca nu aveam destui......pana la urma a iesit ce se vede mai jos....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • Crema
  • 2 plicuri crema cafea si barandy de la Dr.Oetker
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g lapte condensat pilos
  • 300 ml lapte rece
  • Pentru tortul mic din interior
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte condensat
  • 1 lingura lapte
  • 20 g gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri coniac
  • Pt.ornat
  • crema
  • frisca
  • ciocolata topita
  • capsuni trase-n ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cafea si brandy:

Blat:

Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam albusurile,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Pregatim o forma de tort,26 cm, o imbracam in hartie de copt,pentru ca aveam nevoie ca la mijloc sa fie gol,am folosit o forma speciala,se va vedea in imagini.Am turnat compozitia in forma,am dat forna la cuptorul preincalzit,cand a trecut testul scobitorii am scos forma din cuptor.Am lasat sa se raceasca bine,am mai largit un pic mijlocul si am taiat blatul in patru.

Sirop:

Apa cu zaharul pe foc sa fiarba,cand a dat in clocot orim focul si punem coniacul,lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un castron punem cele doua plicuri de crema cafea cu brandy,adaugam zaharul farin si laptele condensat ,amestecam,apoi subtiem cu laptele rece si mixam cu mixarul pana obtinem o crema consistenta.

Pentru tortul din interior

Ouale cu zaharul si laptele pe foc pana se ingroasa,avem grija sa amestecam mereu sa nu se lipeasca.Tragem cratita de pe foc adaugam  laptele condensat si gelatina,care a fost hidratata in apa rece,conform instructiunilor de pe pachet.Omogenizam si adaugam frisca batuta spuma.

Asamblare:

Asezam prima parte de blat o siropam si punem crema peste,apoi procedam la fel si cu urmatoarele parti de blat.Peste tortul format punem un inel de la o forma de tort cu diametrul de 18 cm,ornam cu capsuni taiate si apoi turnam compozitia de tort ( tortul mic).Ca sa nu avem surpriza sa ne curga ,incercam sa impingem inelul de tort in blat,eu n-am fixat chiar bine si s-a mai prelins,dar am dres-o.....Dam tortul la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca tortul din mijloc.Dupa ce s-a intarit ornam tortul cu crema,frisca ,capsuni trase-n ciocolata sau cum va loveste inspiratia si imaginatia......

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea si brandy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste