Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune

de botcrina in Torturi, 6 Iun 2014 | 5145 vizualizari

 

Este foarte savuros, dulce şi gustos.

 

INGREDIENTE

Blatul
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri făină
  • 1 jum. praf de copt
  • 1 linguriţă suc de lămâie pentru stins praful de copt
  • 3 linguri cu vârf de cacao
Crema
  • 3 ouă întregi
  • 1 cana (250 g)zahăr
  • 2 linguri făină
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 250 g margararină
  • 200 g gem de căpşune
Siropul
  • 100 ml apă
  • 1 lingură de zahăr
  • o fiolă esenţă de rom
Decor
  • nucă de cocos
  • bombonele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune:

Pentru blat separăm ouăle: gălbenuşurile le amestecăm cu praful de copt stins cu zeama de lămâie, iar albuşurile le batem până obţinem o spumă tare.

Încorporăm cele 6 linguri de zahăr în ploaie, apoi gălbenuşurile, cacaoa şi cele 6 linguri de făină, amestecând bine de jos în sus.

Ungem o tavă cu pereţi detaşabili cu unt şi tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia de mai sus în aceasta.

Dăm tava la copt în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade, aproximativ 45 de minute.

Crema o pregătim între timp.

Cu ajutorul unui tel batem cele 3 ouă întregi cu zahărul, până devine o pastă omogenă, apoi adăugăm făina şi cacaoa şi amestecăm bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

Punem laptele la fiert şi când dă în clocot turnăm cu grijă compoziţia din ouă, mestecând în continuu ca să nu se lipească.

Când s-a îngroşat bine este gata,  luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.

Frecăm un pachet de margarină până devine cremă, apoi turnăm peste acesta crema răcită, mestecând până se omogenizează complect.

Blatul se lasă la răcit apoi se taie în trei.

Se pregăteşte siropul din apă călduţă, zahăr şi esenţă de rom.

Aşezăm prima bucată din blat şi cu ajutorul unei pensule o însiropăm , apoi întindem crema într-un strat uniform. Acoperim cu cealaltă bucată de blat, iarăşi însiropăm, apoi întindem gemul de căpşune.

Punem ultima bucată de blat, însiropăm bine, apoi îmbrăcăm tot tortul cu cremă.

Decorăm cu nucă de cocos şi bombonele.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în cremă se poate pune şi mai puţin zahăr, după gustul fiecăruia;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe