Tort cu crema caramel si vanilie

de loredanaaa in Torturi, 12 Mar 2013 | 6755 vizualizari

 

Am facut 2 torturi,deoarece am avut 2 randuri de invitati ,ziua o parte ,si seara altii.Asa m-am decis sa fac 2 torturi.Blatul preparat in casa mi-a placut mai mult,celalalt este din foi cumparate.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300 g zahar
  • 160 g faina alba
  • 4 linguri amidon alimentar
  • sirop
  • crema facuta sau cumparata.
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si vanilie:

Foile pentru blat:

Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina.

Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri.

Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar. Se bat bine  pana intoarceti bolul si  nu curg.

Bateti galbenusurile  bine, pana se fac spuma alba si cresc in volum de 3 ori.

O treime din cantitatea de albus batut  se  amesteca atent cu galbenusurile. Miscarile trebuie sa fie  lente si in directia sus-jos.

Peste compozitia de mai sus  se adauga  faina amestecata cu amidon prin amestecari lente. 

Albusurile se adauga  la compozitia de mai inainte. Amestecati foarte atent, de sus in jos  in nici un caz nu faceti  miscari circulare.

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii , turnati compozitia si o introsduceti in cuptorul preincalzit.In primele 15 minunte nu deschideti cuptorul,cand e rumenit faceti testul cu scobitoarea.

Sa nu va speriati daca pandispanul se ridica mult la cuptor, iar dupa ce se raceste se mai lasa.

Il lasati sa se raceasca.

E bine sa-l lasati mai multe ore(cam minim 8 ore) si apoi sa-l taiati.Cel mai bine sa-l faceti seara, iar a 2-a zi sa-l ornati.

Se insiropeaza foile cu un sirop  facut din zahar ars.

Pe prima foaie se pune crema(crema caramel).

Eu am folosit crema cumparata  caramel  si crema de vanilie ,care le-am  preparat dupa instructiunile de pe cutie.

Insiropati a doua foaie .

Intindeti crema pe a doua foaie(crema de vanilie),din nou sirop pe a treia,crema ,iar ultima  se termina cu foaia insiropata

Se orneaza cu frisca si de jur imprejur am pus jumatati de piscoturi

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de trandafir