Tort cu crema caramel si ciocolata

de Criss in Torturi, 5 Apr 2012 | 11718 vizualizari

 

Dupa "mamaliga" de ieri, va prezit azi o reteta adevarata. :) Si absolut delicioasa, o combinatie irezistibila. Chiar daca e doar un tort in miniatura, facut la repezeala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -2 linguri zahar
  • -esenta de rom
  • Ganache de ciocolata:
  • -250 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -visine din visinata
  • Crema caramel:
  • -150 ml frisca
  • -150 g dulce de leche
  • -80 g nuci prajite
  • Bordura de ciocolata:
  • -150 g ciocolata amaruie
  • -50 g ciocolata alba
  • -50 g ciocolata pentru inimioare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, se taie in 3 foi (pe cat se poate egale :) ). Se insiropeaza fiecare foaie.

Ganache de ciocolata: Se topeste ciocolata in frisca, se lasa la frigider minim 2 ore dupa care se bate cu mixerul. Se adauga visine din visinata.

Crema caramel: Se bate frisca, se adauga dulce de leche si se bate pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga nuci prajite.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema ganache de ciocolata amestecata cu visine din visinata. Apoi a doua foaie, crema caramel, a treia foaie si restul de ganache.

Se imbraca tortul in bordura de ciocolata, deasupra se presara aschii de ciocolata si se infig din loc in loc inimioare de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Criss 1

06.04.2012, 10:32

Simona, tortul nu a fost mai mare de 1 kg. Poate 1,2 kg. L-am montat pe o farfurie intinsa obisnuita. Cred ca se vede si in poza cu sectiunea. Deci avea un diametru mai mic decat o farfurie.

DinDragostePentruGatit 1

25.11.2012, 18:10

Suuper! Chiar ma uitam dupa un tortulet micut pentru dragul meu drag .

Zambareata 1

10.07.2013, 09:57

oooo,tortul asta a fost postat chiar de ziua mea o fi vreun semn? poate il fac la anul de ziua mea e chiar pe placul meu,deci e buuuuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina