Pentru ca nu mergem niciodata la nasi fara sa nu ducem si ceva dulce facut in casa, am ales pentru Sarbatorile Pascale sa fac acest tort ciocolatos , care sper sa fie pe placut tuturor.
Blat:
Crema :
Glazura:
Sirop:
Pentru decor:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.
Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Imprastiem cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.
Crema :
Mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.
Asamblare:
Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu 300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.
Imprastiem uniform visine din visinata si acoperim foaia cu crema de ciocolata. Peste crema punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe aceasta. Imbracam totul cu crema de ciocolata.
Tapetam peretii tortului cu piscoturi pe care le ungem intai cu crema ( doar pe partea care se lipeste de tort), pentru a adera mai bine de blat.
Glazura: Rupem ciocolata in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida si o lingura de ulei.
Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata tortului.
Crema ramasa o amestecam cu 3-4 linguri de glazura de ciocolata si din aceasta vom face cu duiul flori, pe suprafata tortului.
Tortul se pastreaza la rece.