Tort cu ciocolata si visine alcoolizate

de Ina in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 5393 vizualizari

 

Pentru ca nu mergem niciodata la nasi fara sa nu ducem si ceva dulce facut in casa, am ales pentru Sarbatorile Pascale sa fac acest tort ciocolatos , care sper sa fie pe placut tuturor.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu cacao neagra
  • 4 linguri cu faina
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • visine din visinata

Crema :

  • 2 plicuri cu praf de crema de ciocolata, de la Dr.'Oetker
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • o esenta de rom

Glazura:

  • 250- 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml frisca lichida
  • 1lingura cu ulei

Sirop:

  • 5-6 linguri cu zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola cu esenta de rom

Pentru decor:

  • piscoturi
  • crema de ciocolata mixata cu 3-4 linguri de glazura .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine alcoolizate:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul,  galbenusurile, cacaoa si faina  amestecata cu praful de copt. 

Turnam in compozitie o fiola cu esenta de rom, mixam cateva secunde, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Imprastiem cateva visine din visinata, apoi coacem la foc mic, cca 25 minute, pana ce aluatul se desprinde usor de marginile tavii. Lasam sa se raceasca , dupa care vom taia blatul , pentru a obtine doua foi egale.

Crema :

Mixam ingredientele  pana obtinem o crema  ferma. 

Asamblare:

Asezam prima foaie pe platou si o insiropam cu sirop facut din zahar caramelizat, stins cu  300 ml apa si in care adaugam o fiola de rom.

Imprastiem uniform visine din visinata si acoperim foaia cu crema de ciocolata. Peste crema punem a doua foaie de blat si o insiropam si pe aceasta. Imbracam totul cu crema de ciocolata.

Tapetam peretii tortului cu piscoturi pe care le ungem intai cu crema ( doar pe partea care se lipeste de tort), pentru a adera mai bine de blat.

Glazura: Rupem  ciocolata  in bucati si o topim impreuna cu 50 ml frisca lichida  si o lingura de ulei.

Omogenizam si turnam fierbinte pe suprafata tortului. 

Crema ramasa o amestecam cu 3-4 linguri de glazura de ciocolata si din aceasta vom face cu duiul  flori, pe suprafata tortului.

Tortul se pastreaza la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si visine alcoolizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun II