pentru blat
pentru crema
pentru decor
Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .
Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .
Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .
Pentru crema rupem ciocolata bucatele si incalzim frisca pana la punctul de fierbere dupa care adaugam ciocolata si lasam 1 minut pe foc ,dupa care mixam bine pana se formeaza o crema spumoasa la care adaugam gelatina care a fost inmuiata inainte si topita la bain marine.
Asamblam tortul astfel .
Taiem blatul de tort in doua dupa care asezam o foaie pe platou si punem borcanul de gem de zmeura, dupa care adaugam crema alba(mai oprim putin pentru a unge putin si cealalta foaie)apoi a doua foaie din blat .
Ungem cu putina crema, un strat subtire, si adaugam fructele de padure peste ea.
Pentru decor topim ciocolata ,adaugam uleiul care ii da luciu,apoi taiem o hartie de copt cat circumferinta tortului si inalta cat tortul ,intindem ciocolata pe foaie cu o pensula ,nici prea subtire nici prea groasa dupa care o lasam cateva minute pentru a nu curge de pe hartie dar sa nu fie nici tare si o punem in jurul tortului ,
Punem tortul la rece apoi scoatem hartia .