Tort cu ciocolata si fructe de padure

de jolygina in Torturi, 4 Feb 2012 | 7094 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat 

  • 2, 1/2 cani de faina
  • 1 ,3/4 cana de zahar
  • 3/4 cana de cacao
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1,3/4  cana de lapte
  • 3/4 cana de ulei
  • 3 oua mari sau 4 potrivite

pentru crema

  • 500 g ciocolata alba de menaj
  • un plic de gelatina transparenta 
  • 2 1/2 cani de frisca lichida
  • un borcan de gem de zmeura de 400g

pentru decor 

  • 350 g ciocolata de menaj, amaruie
  • 1/2 lingurita de ulei
  • 500 grame fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea .

Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine .

Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30 de minute .

Pentru crema rupem ciocolata bucatele si incalzim frisca pana la punctul de fierbere dupa care adaugam ciocolata si lasam 1 minut pe foc ,dupa care mixam bine pana se formeaza o crema spumoasa la care adaugam gelatina care a fost inmuiata inainte si topita la bain marine.

Asamblam tortul astfel  .

Taiem blatul de tort in doua  dupa care asezam o foaie pe platou si punem borcanul de gem de zmeura, dupa care adaugam crema alba(mai oprim putin pentru a unge putin si cealalta foaie)apoi a doua foaie din blat .

Ungem cu putina crema, un strat subtire, si adaugam fructele de padure peste ea.

Pentru decor topim ciocolata ,adaugam uleiul care ii da luciu,apoi taiem o hartie de copt cat circumferinta tortului si inalta cat tortul ,intindem ciocolata pe foaie cu o pensula ,nici prea subtire nici prea groasa dupa care o lasam cateva minute pentru a nu curge de pe  hartie dar sa nu fie nici tare si o punem in jurul tortului ,

Punem tortul la rece apoi scoatem hartia .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort(tarta)