Un tort de ciocolata irezistibil...si fara gluten...o minunatie! Eu l-am servit cu zmeura...mmmmm.....atat de delicios incat de topesti de placere savurandu-l :)
Multumesc de inspiratie:
http://nutritie.restomania.ro/fara-gluten/tort-de-ciocolata-fara-gluten-retete/
Va spun de la inceput ca am respectat reteta pas cu pas ...si asa va sfatuiesc si pe voi sa faceti in caz ca nu doriti doar probe( cu sau fara succes)...
Apa si zaharul (100 de gr din total) se pun intr-un vas pe foc, se amesteca si cand a dat un clocot se trage de pe foc, se adauga ciocolata se amesteca sa se topeasca apoi se toarna si untul topit ( separat).
Se mixeaza ouale cu restul de zahar( 60 gr) si vanilia, se mixeaza aproximativ 10 minute pana isi tripleaza volumul.
Incet incet cu ajutorul unui tel incorporam si amestecul de ciocolata, foarte usor, asa prin invaluire.
Tapetam o forma de tort cu inel( cea mijlocie)cu foaie de copt( sau nu) si turnam amestecul usor.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Vom coace tortul in jur de 30 sau 45 de minute) faceti testul cu scobitoarea trebuie sa iasa uscata si la mine asta s-a intamplat dupa 45 de minute).
Lasam sa se raceasca. Aici in acest moment s-a intamplat ca mijlocul tortului sa se lase, insa pe mine nu m-a deranjat ci din contra am profitat si am pus frisca in mijloc. Se poate intoarce daca doriti pe un platou inainte de a orna cu frisca.
Deci ornam cu frisca tortul, eu am facut niste valuri cu o lingura si apoi am presarat fulgi de ciocolata si am decorat cu zmeura, apoi am servit cu zmeura din belsug...bineinteles dupa ce a stat la rece minim doua ore..va invit sa il testati...e minunat!