Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac

de Lavinia in Torturi, 5 Dec 2012 | 8169 vizualizari

 

Un tort delicios in asteptarea lui Mos Nicolae...Cu asa un tort trebuie sa fie generos :)

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 9 oua
  • 230 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 200-250 ml apa
  • 1 plic ciocolata calda alba
  • 25 ml coniac
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 1 plic gelatina
  • 2-3 linguri coniac
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • frisca
  • fasii de ciocolata alba
  • cirese
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac:

Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)

Pentru crema am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat. Ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca si am lasat-o la rece pana s-a intarit. Am batut restul de frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.

Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece, am pus-o pe foc pana s-a topit (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei.

Asamblare: Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.

Am imbracat tortul intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu cirese si ciocolata alba. Am dat tortul la rece timp de cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba,vanilie si coniac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata