Un tort delicios in asteptarea lui Mos Nicolae...Cu asa un tort trebuie sa fie generos :)
Pentru blat am mixam albusurile cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt cernute. Am tapetat o tava de 26 cm cu folie/hartie de copt si am copt 3 blaturi timp de 20 de minute fiecare (testul scobitorii)
Pentru crema am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat. Ciocolata am topit-o cu 150 ml frisca si am lasat-o la rece pana s-a intarit. Am batut restul de frisca (nu foarte tare) si am adaugat treptat din crema de galbenusuri, ciocolata topita, esenta si coniacul.
Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece, am pus-o pe foc pana s-a topit (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o cremei.
Asamblare: Blat/sirop/crema/blat/sirop/crema/blat/sirop.
Am imbracat tortul intr-un strat subtire de frisca si l-am decorat cu cirese si ciocolata alba. Am dat tortul la rece timp de cateva ore.