Un tort usor si delicios!!
Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se mixeaza, iar la final se pune faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si se pune in tava unsa (diametru de 24 cm)
Cuptorul trebuie sa fie preincalzit (foc potrivit), se pune la cuptor pentru 40 minute , pana trece testul scobitorii.
Crema
Se pun 200 ml lapte la foc, cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se pune intr-un castron si se amesteca cu 50 ml lapte. Cand incepe sa clocoteasca laptele, se toarna amidonul si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Fructele se pun la scurs, iar siropul se pastreaza pentru insiropatul blatului. Frisca se bate spuma se amesteca cu crema de lapte si cu fructele.
Se taie blatul in doua se insiropeaza fiecare bucata, se pune crema si se imbraca in frisca, deasupra se rade ciocolata.