Tort cu blat de nuca si crema de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2013 | 5117 vizualizari

 

Azi e sarbatoare-n calendar,''Schimbarea la fata'',despre asta va povesteste Padre mai mult,e domeniul lui.Eu va povestesc ceva de genul,e ziua mea si am avut o tentativa de a-mi face un tortulet...nu-mi place,cand e vorba sa-mi fac mie ceva ,n-am chef,nu-mi iese,nu-mi place,ceva de genul asta.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata zmeura
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Pt.ornat
  • frisca 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor pt. frisca( optional)
  • 50-60 g g zahar pudra
  • ''figurine'' din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de nuca si crema de zmeura:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile  amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se pune compozitia in ea,se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si se taie,eu l-am taiat in 4.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun la fiert,cand a dat in fiert se trage de pe foc si se adauga esenta,se lasa la racit.

Crema:

Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa,se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul,ce a fost lasat la temperatura camerei.Se omogenizeaza bine,apoi se adauga dulceata de zmeura.

Frisca: Smatana pentru frisca se mixeaza baine pana se intareste,se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.In cazul in care nu se bate bine putem adauga 1 intaritor de frisca

Asamblare:

Se taie blatul in 4 se siropeaza fiecare parte,apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca si ceva imaginatie,daca ai,daca nu Dumnezeu cu mila...eu n-am avut nici chef si nici prea mare imaginatie.

TIPS-URI

1

e bine sa pregatim blatul cu o seara inainte

2

smantana pentru frisca sa fie rece de la frigider ca sa se bata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuca si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de piersici