Tort de sarlota

de Giana in Torturi, 25 Mai 2014 | 12187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • 200 ml apa
  • 3 plicuri gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida (300 ml pt compozitie, 200 ml pt decorat)
  • fructe pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota:

Gelatina se pune intr-o cratita cu apa si se lasa 15 minute sa se hidrateze.

Se pune cratita la foc mic, se adauga zaharul, laptele praf, ouale, vanilia si se amesteca cu un tel pana ajunge in punctul de fierbere. Se incearca sarlota cu degetul si daca este foarte fierbinte se opreste focul si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se bate frisca si se amesteca cu sarlota.

Jumatate de compozitie se lasa simpla iar cealalta jumatate se amesteca cu cacao.

Pentru a servi mai usor, in loc de blat am asezat cativa biscuiti in forma pentru tort. De jur imprejur am ornat cu jumatati de caspusi peste care am varsat cele doua compozitii de sarlota.

Sarlota trebuie sa stea in frigider cateva ore ca sa se intareasca, dupa care poate fi ornata cu frisca si fructe dupa bunul plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone