Toti cei care sunt la dieta sa ridice manuta suuuss :)) sa le trimit imediat cate o felie :D
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca incet cu un tel pana cand se incorporeaza in spuma de albusuri.
Adaugam taratele de ovaz, amidonul, laptele praf, indulcitorul, esenta si coaja de lamaie.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
Dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce este gata se lasa la racit.
Crema:
Punem intr-un pahar gelatina la hidratat in 100 ml apa rece.
Se pune intr-o cratita 650 ml lapte la foc mic.
Intr-un bol amestecam restul de 100 ml de lapte cu praful de budinca si indulcitorul.
Cand laptele este fierbinte turnam laptele amestecat cu budinca si amestecam incontinuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.
La sfarsit punem esenta de vanilie cu gelatina si amestecam pana cand gelatina se dizolva.
Punem folie alimentara direct pe crema si o lasam sa se raceasca(in felul acesta crema nu va prinde aceas crusta deasupra).
Asamblare:
Imbracam tava in care am blatul in folie alimentara sau punem un inel in jurul blatului si il insiropam cu siropul pregatit (amestecam esenta cu indulcitorul si apa).
Turnam peste blat crema racita si dam la frigider minim 2 ore.