La montarea tortului m-am inspirat dintr-o reteta de-a Mihai....
Pentru blat:
pentru crema si ornat:
Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile,esenta de rom, apoi faina cernuta si cacaoa si se amesteca foarte usor. Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie de copt, se unge cu unt si se toarna compozitia. Se coace cam 15 minute, dupa care se scoate pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa rulat 10 minute, apoi se deruleaza si se lasa la racit complet.
Se prepara crema: se bate frisca lichida cu praful de crema, cu esenta de vanilie si daca se intareste prea tare se mai inmoaie cu putin lapte.
Peste blatul racit se intinde jumatate din crema, apoi se taie blatul in fasii ( eu l-am taiat in 3 fasii, dar trebuia in 4 ca sa iasa nu asa inalt).pe mijlocul fiecarei fasii de-a lungul ei se pun visine fara samburi.
Se incepe montarea ruland fasiile pe un platou, una in continuarea celeilalte, incepand din mijloc. Se apasa bine ca sa se lipeasca bine cu crema. Se pune restul de crema deasupra si se orneaza cu visine.