Nu este cel mai frumos tort,nici nu am vrut sa il postez dar este incredibil de gustos si fin :)
Foile de bezea cu nuca:
Blatul de pandispan:
Crema de vanilie:
Decor:
Pentru foile de bezea cu nuca:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare.
Peste bezea am adaugat faina si nuca macinata amestecand usor cu o spatula.
Am impartit compozitia in doua.
Am tapetat o tava de tort (26 cm) cu hartie de copt si am copt foile de bezea timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit la foc mic spre mediu.
Le-am lasat la racit si am pregatit blatul de pandispan.
Albusurile le-am mixat spuma cu un praf de sare si zaharul.
Am adaugat galbenusurile,uleiul si faina amestecand usor cu o spatula .
La final am adaugat zaharul vanilat si am copt blatul intr-o tava (26 cm) cu hartie de copt timp de 20 de minute.
Cat timp s-a racit si blatul de pandispan am pregatit crema de vanilie.
Laptele l-am pus pe foc intr-o craticioara pana a ajuns la punctul de fierbere.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si praful de budinca.
Am adaugat laptele fierbinte in fir subtire peste galbensuri.
Am pus amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat.
Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cu zaharul vanilat apoi am adaugat lingura cu lingura,din budinca racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.
Pe un platou am pus prima foaie de bezea.
Am adaugat 1/2 din crema de vanilie si am nivelat bine.
Peste crema am pus blatul de pandispan ,restul de crema de vanilie si am acoperit cu ultima foaie de bezea.
Am dat tortul la rece pana s-a intarit bine crema de vanilie.
Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu bucatele de ciocolata ,stafide si ciocolata topita.