Tort cu ananas si crema de vanilie

de Sidy in Torturi, 9 Feb 2013 | 9381 vizualizari

 

Este o bunătate de tort, mai ales dacă vă place ananasul la fel de mult ca şi mie.De fapt familia mea adora prajiturile sau torturile cu fructe, vanilie si frisca.Fara ciocolata sau cacao....

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscaturi
  • 1 compot de ananas
  • Crema:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • pentru sirop
  • o cana mare cafea neagra
  • 2 lingurite miere
  • pentru ornat:
  • 250 ml frisca
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 59 g cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si crema de vanilie:

Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, apoi o lasam sa se raceasca, invartind din cand in cand in ea sa nu lasam sa se faca crusta.

Dupa ce s-a racut mixam untul cu mixerul si adaugam budinca, lingura cu lingura pina o punem pe toata.

Adaugam esenta de vanilie, mai mixam de doua ori , apoi dam crema la rece.

Intr-o forma de chec punem folie alimentara , sa-i acoperim toti peretii, o tapetam.

Cafeaua indulcita o punem intr-un vas in care vom putea inmuia piscoturile.Le asezam apoi in tava pe lungime cum se vede in poza.

Peste piscoturi punem 1/2 din crema, apoi felii din ananas.

Sucul din compotul de ananas trebuie sa-l bea cine face tortul.Neaparat...ca altfel nu iese tortul.....

Peste fructe punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea sau in sucul de ananas , in cazul in care nu l-ati baut !

Cealalta jumatate din crema o punem peste piscoturile inmuiate, apoi ananasul felii si deasupra piscoturi inmuiate.

Dam tortul la rece cateva ore , apoi il ornam cu frisca, fulgi de ciocolata si cirese confiate.

Puteti lasa tortul la rece pina a doua zi, ar fi ideal.

A doua zi se poate felia si se serveste neaparat rece.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rubarbă şi cremă de vanilie