Tort cu 2 creme de ciocolata

de bucatariamea in Torturi, 5 Iul 2010 | 11563 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 9 oua
  • 225 gr. zahar
  • 1 plic si jumatate(60 gr.) budinca de cicolata
  • 30 gr. cacao
  • 150 gr. faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • Mousse de ciocolata:
  • 300 ml. frisca lichida
  • 300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 gr. ciocolata alba
  • 100 gr. unt nesarat
  • 9 linguri de frisca lichida
  • Sirop:
  • 400 ml. apa
  • 200 gr. zahar
  • 2-3 plicuri capucino de ciocolata
  • rom
  • Glazura:
  • 200 gr. ciocolata
  • 200 ml. frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme de ciocolata:

Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,budinca,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma si se amesteca de jos in sus pina la omogenizare.Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm.Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.

Pentru mouse de ciocolata:

Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.

Pentru crema de ciocolata alba:

Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca,iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.

Pentru sirop:

Zaharul se face caramel,se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.

Glazura:

Se topesc pe baie de aburi,iar cind s-a racit se pune peste tort. Asamblarea: blat insiropat, jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, mauseul de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.Se orneaza dupa preferinta.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu finetti