Sa avem parte de un An Nou plin de bucurii si multe realizari!!!!
***LA MULTI ANIIII 2012!!!!!***
Blat de cacao mare:
Blatul de cacao mic:
Blatul alb:
Crema de menta:
Crema alba:
Sirop:
Decor:
Blatul de cacao:Separam albusurile si le batem spuma,adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul pana obtinem o pasta ca o maioneza si apoi le adaugam treptat in bezeaua de albusuri.La sfarsit incorporam faina si cacaoa mixand treptat impreuna cu praful de copt.
Tapetam o tava drptanghiulara 24x32 cu hartie de copt,punem compozitia si dam la cuptor (incins la 180 grade) pana trece testul scobitorii.
La fel se procedeaza cu blatul de cacao mic,precum si cu cel alb(folosim o tava dreptunghiulara mai mica(16x24).
Crema de menta:Se bate smanatana ,se adauga zaharul pudra,cacaoa si esenta de menta si se omogenizeaza bine.Se lasa 20 minute la frigider.
Crema alba:Frisca lichida se bate cu zeama de lamaie si mierea pana se intareste foarte bine.
Siropul:Punem la fiert apa cu zaharul si esenta de rom si lasam sa dea in clocot.
Asamblare:Taiem blatul marae de cacao in 2 parti egale si punem o parte din blat ,o insiropam,ungem cu un stat de crema de menta,apoi blatul alb insiropat si el,strat de crema de menta si iarasi partea a2a a blatului mare de cacao.
Cornetele de inghetata le rasucim prin ciocolata topita si apoi prin nuca de cocosdam la rece pentru a se prinde ,fara sa cada''fulgisorii".
Blatul de cacao mic il taiem si formam ''etajul" castelului folosind acelasi sirop,dar puneme starturi de crema alba.
Decoram dupa imaginatie(am incercat si eu impletitura din frisca pentru decor;).Sper sa va placa!