Tort Cameo

de esmerandra in Torturi, 19 Mai 2011 | 5360 vizualizari

 

A trecut Ziua Mamei dar vroiam oricum sa pun tortul facut pentru aceasta ocazie. Am lucrat 3 zile la acest tort dar sunt tare multumita de rezultat. L-am facut pentru soacra mea.

 

INGREDIENTE

  • Blat vanilie
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat cacao
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • Umplutura
  • capsuni
  • caise
  • gem de capsuni
  • gem de caise
  • frisca
  • Decorare:
  • crema de unt
  • royal icing
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cameo:

Am inceput joi si am facut toate bucatile de asamblare din royal icing. Sambata am facut blaturile.

Blaturile se fac in felul urmator:

Se bat ouale cu zaharul (eu folosesc robot de bucatarie) pentru 20 minute apoi se adauga faina treptat si amestecand de jos in sus . Se pun in tavi separate de 20cm diametru unsa si tapetata cu faina si se coc la 170° pentru circa 30 minute. Depinde de cuptor, faceti oricum o proba cu scobitoare.

Se lasa la racit blaturile dupa care se taie fiecare in jumate.

Am pus un strat de blat alb apoi am uns cu gem de capsuni , am pus caise taiate felii si deasupra frisca. Se continua cu un strat de blat cu cacao, uns cu gem de caise, felii de capsuni si frisca. Din nou un strat de blat alb, gem de capsuni , cateva felii de caise si cateva de capsuni si frisca. Se termina cu blatul de cacao.

Duminica dimineata am asamblat tortul. L-am imbracat in crema de unt si am pus partile preparate cu royal icing, si flori tot din royal icing.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cameo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot