Tort "Brad de Craciun"

de maria_claudia in Torturi, 27 Dec 2010 | 7539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 8 oua ,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina ,
  • 2 linguri cacao,
  • 4 linguri nuca macinata,
  • 4 linguri ulei
  • ptr crema
  • 400 ml frisca lichida,
  • un pachet crema ole cu gust ciocolata,
  • 200 gr ciocolata lapte topita impreuna cu 4 linguri smantana lichida.
  • ptr decor
  • bomboane in forma de steluta si bilute argintii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Brad de Craciun":

Blatul:albusul se bate spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul cacaoa,faina,nuca macinata si se amesteca usor de sus in jos. Compozitia,se pune intr-o tava dreptunghiulara si se introduce in cuptorul incins pentru 40 minute.

Crema: smantana lichida impreuna cu praful se mixseaza, apoi se adauga ciocolata topita si racita.Blatul racit se decupeaza in forma de brad, apoi se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom. Se umple cu crema si se imbraca in frisca colorata cu esenta verde. Se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Brad de Craciun"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]