Tort "Brad de Craciun"

de maria_claudia in Torturi, 27 Dec 2010 | 6827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr blat:
  • 8 oua ,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina ,
  • 2 linguri cacao,
  • 4 linguri nuca macinata,
  • 4 linguri ulei
  • ptr crema
  • 400 ml frisca lichida,
  • un pachet crema ole cu gust ciocolata,
  • 200 gr ciocolata lapte topita impreuna cu 4 linguri smantana lichida.
  • ptr decor
  • bomboane in forma de steluta si bilute argintii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Brad de Craciun":

Blatul:albusul se bate spuma impreuna cu zaharul,se adauga galbenusurile,uleiul cacaoa,faina,nuca macinata si se amesteca usor de sus in jos. Compozitia,se pune intr-o tava dreptunghiulara si se introduce in cuptorul incins pentru 40 minute.

Crema: smantana lichida impreuna cu praful se mixseaza, apoi se adauga ciocolata topita si racita.Blatul racit se decupeaza in forma de brad, apoi se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop format din apa, zahar si esenta de rom. Se umple cu crema si se imbraca in frisca colorata cu esenta verde. Se orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Brad de Craciun"" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si nuca