Tort Barbie

de Miha in Torturi, 24 Iul 2010 | 8243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 4 linguri ulei
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca
  • Pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • Pentru decor:
  • 400 ml frisca
  • bombonele pt decor
  • 1 papusica Barbie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Barbie:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 parti.

Prima parte am copt-o intr-un ceaun bine uns cu ulei si tapetat cu faina. Cea de-a 2-a parte intr-o cratita cu diamentrul putin mai mare decat ceaunul, de asemenea bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Blaturile se coc la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar.

Crema:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca pe foc mic. Se aduce totul la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore, apoi se mixeaza pana vom obtine o crema pufoasa.

Sirop:

Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa. Se lasa deoparte pana se topeste caramelul si se raceste.

Blaturile racite se taie in 2 sau 3, in functie de cat au iesit de inalte.

Intr-un castron tapetat cu folie alimentara vom asambla tortul, cate un blat insiropat si un strat de crema. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata.

Se rastoarna tortul pe un platou si in mijloc vom face o gaura, in functie de grosimea papusii, pe care o invelim in folie de la talie in jos. Daca sunteti mai sadici ii puteti rupe picioarele si sariti peste etapa aceasta. :)))

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta si imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Barbie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere caramelizate, cu frisca