Tort amandina

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Noi 2013 | 4411 vizualizari

 

de cand am vazut reteta postata de Timeea am stiut ca un astfel de tort trebuie sa-i pregatesc fiului meu cu ocazia serbarii majoratului. A fost un tort foarte dulce si apreciat de toti ai casei, in special de sarbatorit, fan declarat al ciocolatei....

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina proaspat cernuta
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit sare

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 100 gr. zahar
  • 1 esenta de rom

Crema:

  • 350 gr. unt nesarat
  • 180 gr. zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • 1 esenta de rom

Decor:

  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • cateva visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Preparam blatul in ziua precedenta evenimentului pentru care-l pregatim dupa cum urmeaza:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile spuma cu 100 gr zahar;

-frecam galbenusurile cu 100 gr. zahar, adaugam uleiul, apoi apa minerala;

-stingem praful de copt in cativa stropi de zeama de lamaie, apoi il adaugam peste galbenusurile frecate;

-amestecam faina cu praful de cacao (le cernem, adica le trecem prin sita impreuna);

-adaugam alternativ cate o lingura de faina+xcacao si una de spuma de albusuri . Amestecam cu mixerul la viteza cea mai mica pana incorporam toate cantitatile;

-ungem tava cu putin ulei, o tapetam cu faina. Adaugam amestecul obtinut in tava si coacem la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea (cam 40 min., 165 grade)

A doua zi taiem blatul in 4 (foi).

Siropul se prepara dupa cum urmeaza:

-fierbem la foc mic apa cu zaharul si esenta de rom (cca 10 min. din momentul in care lichidul da in clocot)

Crema:

- untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul pudra pana obtinem o crema spumoasa.

Adaugam praful de cacao si galbenusurile (rand pe rand), mixand crema la viteza mare a mixerului. La final adaugam esenta de rom.

Glazura:

-topim intr-o craticioara ciocolata in frisca lichida la foc mic. O turnam intr-o punga rezistenta si taiem foarte fin unul dintre colturile pungii. Pe hartie pergament desenam dupa inspiratie forme cu glazura de ciocolata pe care le vom da la rece pana decoram tortul.

Asamblarea:

Asezam prima foaie de blat pe platou, o insiropam foarte bine, ungem cu crema in strat rezonabil ca este foarte dulce. Urmam aceiasi pasi pana aszam si ultima foaie de blat.

Cu crema ramasa se imbraca tortul, apoi se decoreaza cu formele de ciocolata pe care le-am tinut la rece pana in acest moment.
In plus, adaugam si niste visine din visinata si lasam tortul intr-un loc racoros pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina