Tort Amandina

de Julie in Torturi, 2 Dec 2011 | 20463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 14 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao, 
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 300 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  • 3-4 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 cappuccino cu rom,
  • esenta de rom.
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri frisca lichida.
  • Crema decor:
  • 100 g ciocolata neagra,
  • 300 ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blat: (diametru tava - 29 cm) Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema: Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand se obtine o crema spumoasa.

Sirop: Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura: Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei.

Decorul: Se incalzesc 100 ml frisca lichida, se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece 2-3 ore. Se adauga apoi si restul cantitatii de frisca si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Asamblarea: Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se da tortul la rece. Cand glazura s-a intarit, se decoreaza cu crema, dupa imaginatia proprie. Se pot folosi si romburi din ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina