Desert tort Tiramisu

de gaby_duceag in Torturi, 30 Mai 2019 | 10062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente tort Tiramisu (diametru de 20 cm)
  • Piscoturi Savoiardi
  • 350 g mascarpone
  • 350 smantana pentru frisca
  • zahar dupa gust
  • o fiola esenta vanilie
  • 50 ml Amaretto
  • cafea preparata
  • cacao neagra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Tiramisu:

Pregatesti crema.

Pui intr-un bol frisca, mascarpone (ambele reci) fiola de esenta si 3-4 linguri zahar pudra.

Mixezi usor pentru cateva secunde, gusti sa vezi daca este suficient de dulce (depinde ce smantana folosesti, daca e sau nu indulcita).

Daca simti ca mai trebuie zahar acum pui, nu la final, si continui mixarea pana obtii o crema ferma, pufoasa, teapana, buna pentru ornat. Daca este cazul poti adauga un plic/doua intaritor pentru frisca, dar daca folosesti ingrediente de calitate, crema nu va necesita acest adaos.

Pregatesti o cafea concentrata, o racesti si adaugi in ea Amaretto.

Pregatesti un platou peste care pui un inel de tort.

Asezi piscoturi de jur imprejur, acoperind complet suprafata.

Acoperi fundul cu piscoturi si le insiropezi usor.

Intinzi 1/4 din cantitatea de crema, pui iar piscoturi, insiropezi si intinzi 1/4 crema.

Asezi si al treilea strat de piscoturi, insiropezi si cu ajutorul unui pos la care ai atasat un dui rotund, spritezi crema ramasa.

700 g crema mi-a ajuns perfect 

Pudrezi Tortul Tiramisu cu cacao si-l dai la rece pentru cateva ore.

Scoti inelul si legi piscoturile cu o banda pentru decor. Nu este neaparat, piscoturile se insiropeaza de la crema si se leaga bine de tort si fara, dar arata bine la aspect, mai ales daca-l faci cadou.

Portionezi cu un cutit ascutit pe care-l stergi cu o carpa umeda dupa fiecare felie. Tai felii generoase, cuprinzand in felie 2-3 piscoturi din laterala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)