Tort 8 martie

de cec in Torturi, 9 Mar 2011 | 8513 vizualizari

 

Reteta e cea de mini amandine postata de Poca (pe culi)careia ii multumesc de reteta

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 7 linguri cu faina
  • 1 lingura budinca caramel
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina ( de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
  • 1 ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 martie:

intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile.

dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul (eu am adaugat lingura de budinca si cacaua si am amestecat tot cu lingura, apoi faina amestecand cu lingura)
o sa va iasa un aluat mai subtire

turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt(am folosit tava rotunda cu diametrul de 28)
o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit si ne ocupam de sirop

punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute
lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

intr-un castron punem margarina partial topita, o mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba

se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se dizolva zaharul adaugam galbenusurile si cacaoa si mixam pana obtinem crema asta, apoi am adaugat ciocolata topita mixand iar am pus pe platou prima parte de blat , peste care am pus cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem o jumatate din crema , apoi am pus peste crema alta parte de blat si am insiropat din nou. Am pus si cealalta jumatate de crema, ultima parte de blat, am insiropat si am dat la frigider cateva ore, pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore Am scos , am uns cu unt, am imbracat cu pasta de ciocolata si ornat cu royal icing si pasta de zahar

Am mai facut si unul dreptunghilar folosind aceeasi reteta dar 1 data si jumatate inainte de a fi imbracat si ornat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Iepuras De Paste