Tort

de ionela84 in Torturi, 11 Apr 2013 | 4156 vizualizari

 

Chiar daca e un tort simplu a fost facut cu mare drag pt un pitic ce a intrat rapid in inima mea

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Pt crema:

  • frisca
  • 4 portocale
  • 5 kiwi
  • 4 banane
  • 1 mar

Pt sirop:

  • 3linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Pt blat:se separa ouale,albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat  batand continuu pana ce spuma devine consistenta.Separat se bat galbenusurile ,apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor,praful de copt si vanilia.

Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos(aprox20 min).
,dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza .

Siropul:incalzesti apa adaugi zaharul si mesteci pana ce se topeste ,iei de pe foc si adaugi cateva picaturi de esenta de rom .
Asezam prima foaie pe paltou si punem o parte din frisca si apoi fructele taiate cubulete procedam la fel si cu celalate 2 foi dar avem grija sa ne ramana frisca si pt ornat

La sfarsit am imbracat tortul cu fisca ramasa am ornat  cu fructe si  margarete (dr Oetker)si ornamente aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 900 lei
1499.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (13)

ionela84 1

12.04.2013, 09:22

Multumesc

Sim0na 1

12.04.2013, 10:03

Delicios si frumos!!

ionela84 1

12.04.2013, 18:57

Multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]