Chiar daca e un tort simplu a fost facut cu mare drag pt un pitic ce a intrat rapid in inima mea
Pt blat:
Pt crema:
Pt sirop:
Pt blat:se separa ouale,albusurile se bat spuma tare cu sarea si se adauga zaharul si treptat batand continuu pana ce spuma devine consistenta.Separat se bat galbenusurile ,apoi peste acestea se adauga albusurile apoi se adauga faina in ploaie amestecand usor,praful de copt si vanilia.
Compozitia rezultata se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana ce creste si se rumeneste frumos(aprox20 min).
,dupa ce s-a racit putin se taie in 3 foi egale si se insiropeaza .
Siropul:incalzesti apa adaugi zaharul si mesteci pana ce se topeste ,iei de pe foc si adaugi cateva picaturi de esenta de rom .
Asezam prima foaie pe paltou si punem o parte din frisca si apoi fructele taiate cubulete procedam la fel si cu celalate 2 foi dar avem grija sa ne ramana frisca si pt ornat
La sfarsit am imbracat tortul cu fisca ramasa am ornat cu fructe si margarete (dr Oetker)si ornamente aurii.