Racoros
Pt negresa:
-Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul
-se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa
-compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/ hartie de copt
-se coace la 175 grade cam 35 min
Crema:
-se spala capsunele,se adauga zaharul si se dau prin blender, apoi se pune pasta de capsuni intr-o craticioara, se da la foc mediu si se fierbe pana se inngroasa putin apoi se lasa la racit
-se bate frisca se amesteca cu pasta de capsuni rece
-negresa se lasa la racit si se taie in 2 se insiropeaza cu cafeaua, se pune un start subtire de crema, pe margine de jur imprejur se pun capsuni intregi apoi se toarna crema (nu toata)
-se pune blatul superior
-taiem o fasie de hartie de copt ingusta cat inaltimea blatului, si lunga atata cat sa putem infasura odata marginea blatului
-topim ciocolata alba, si ungem hartia de copt intr-un start destul de gros si indreptam cu un liniar sau ceva drept (hartia trebuie pusa pe un plan drept, pe masa sau blatul din bucatarie), cu un piaptan de cofetarie (eu folosesc un piaptan pt par cret, cu dinti f rari; dar il folosesc doar la bucatarie ) trecem de-a lungul ciocolatei si lasam sa se intareasca bine de tot
-topim ciocolata cu lapte si turnam deasupra celei albe intr-un start mai subtire, indreptam cu un liniar, si rapid infasuram tortul cu hartia, avand mare grija...lasam sa se intareasca si luam incet hartia jos
-deasupra turnam restul de crema ce a mai ramas, ornam cu capsuni si ciocolata topit