Tochitură combinată

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2013 | 7354 vizualizari

 

I-am spus "combinată" pentru că nu e nici moldovenească, nici dobrogeană, nici ardelenească. Mie îmi plac toate, aşa că am combinat. Cui nu-i place, să-şi facă după plac. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăţei pui
  • 500 gr. pipote şi inimi de pui
  • 300 gr. carne de porc (de la cazan, garniţă)
  • cimbru
  • cârnaţi semiafumaţi 500 gr
  • piper boabe
  • piper măcinat
  • vin alb sec 40 cl
  • apă
  • o căpăţână usturoi
  • 2 cepe
  • suc de roşii (bulion) 800 gr.
  • ulei 70 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură combinată:

Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură.

Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele apa şi sângele rămase de la procesare, iar mai apoi şi ficăţeii în acelaşi mod.

Într-o cratiţă mai mare (am făcut pentru mai multe porţii) se căleşte ceapa ( cca 5 minute) peste care se adaugă cârnaţii tăiaţi la cca 2 cm pentru ca mai apoi să se adauge  carnea, ficăţeii, pipotele şi inimile anterior pregătite. Carnea şi pipotele trebuie să fie tăiate în bucăţi de cca 1.5 cm.

Personal, peste aceste ingrediente am pus aproape o jumătate de litru de vin alb sec şi o cană cu apă lăsându-le să fiarbă la foc mic. Între timp am pus cimbrul şi piperul boabe.

Spre final am adăucat sucul de roşii, usturoiul şi piperul măcinat.

Evident că am servit tochitura cu mămăligă şi brânză de oaie (opţiune personală) alături de un ou ochi 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură combinată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari din slanina de porc