Tocana prieteniei

de Constelatialeu in Porc, 3 Aug 2022 | 8520 vizualizari

 

Cand iti vin oameni dragi in vizita pui de-o tocana din aia cu de toate, adunate de prin lada frigorifica, de prin gradina, trantite intr-un wok de fonta sub care arde .....pe langa canicula si niste uscaturi. Eu nu o laud ca suna a lauda, dar pot sa spun ca am primt nota mare de trecere....:)))))))))))))))))))))))))))))) am avut bonus si niste castraveti covasiti in care am trantit niste cuburi de gheata sa nu lesinam de atata caldura. Ingredientele nu sunt cantarite , sunt asa ochiometrice in functie de cati fomisti sunt la masa.....noi am avut cativa:)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Carne de porc, ceafa si muschi...cca 2,5-3 kg
  • legume cca 3 kg dupa cum urmeaza
  • ceapa uscata, alba, rosie si ceapa verde frunze
  • dovlecel cuburi
  • fasolica fideluta
  • vanata
  • ardei gras
  • rosii
  • ulei pentru calit
  • sare
  • piper
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana prieteniei:

Mai intai am pregatit ingredientele. Carnea am dezghetat-o de seara, am taiat-o in cubulete mici, cat sa bagi odata-n gura fara sa mai tai.

Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori, fasolea am taiat-o in bucatele mici, ardeiul taiat in bucati potrivite, dovlecelul si vanata in cubulete. Rosiile le-am decojit si le-am taiat in bucati mai mici. Frunzele de ceapa verde le-am scos din lada frigorifica, la ora asta si pe canicula asta nici urma de ceapa verde, am avut grija sa-mi pun la pastrare.

Jumatatea mea a fost pe post de fochist si a intretinut focul. Am asezat wok-ul de fonta deasupra focului, am lasat sa se incinga si am turnat ulei, nu l-am masurat, apoi am adaugat bucatile de carne si le-am calit, pana au inceput sa se albeasca si sa se rumeneasca putin. Am scos carnea si am pus legumele, mai intai ceapa uscata, ardeiul si fasolea, le-am lasat sa se inmoaie, am adaugat vanata si dovlecelul, am turnat apa, am presarat sare si piper si am lasat sa sa fiarba cca 10 min, dupa care am adaugat carnea si am asezat capacul pe wok. Din cand in cand am amestecat in wok.Dupa cca 30 min am adaugat si rosiile, am domolit focul si am mai lasat sa clocoteasca la foc mic cca 30 min. Spre final am adaugat si ceapa verde, am potrivit de sare si piper si cca 10-15 min pe foc, apoi ne-am asezat la masa si-am savurat cu mamaliga si castraveti covasiti. Sa ne fie de bine, iar daca v-am facut pofta sa va fie si voua de bine cand veti savura a sa bunatate de tocana.

Sper ca n-am uitat nimic de notat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana prieteniei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Catalina L 1

04.08.2022, 20:10

asra da tocana

abstract01 1

06.08.2022, 04:06

Rocsi 1

14.08.2022, 19:33

Cred si eu ca ai primit nota maxima la cat de bine arata! Imi imaginez si gustul sau minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet impletit