Tocanita de vita in sos vanatoresc

de kamy in Vita, 10 Dec 2010 | 17950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5kg.carne vita sau manzat
  • 4 cepe mari
  • 4 morcovi mari
  • 2 foi dafin
  • 200 ml vin rosu
  • 200 ml bulion
  • 1\2 lamaie coaja rasa
  • 1\2 ling.scortisoara
  • 1 lg.miere
  • 5-6 catei de usturoi mari
  • 3 cub concentrat de vita
  • 2 lg.amidon alimentar fin
  • sare,piper
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita in sos vanatoresc:

Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a fiert pe 3\4)Am adaugat vinul,bulionul,mierea cuburile de concentrat,foile de dafin si am lasat sa fiarba pana carnea e numai buna de mancat.Am adaugat coaja de lamaie rasa,scortisoara si usturoiul pisat am mai lasat sa dea in 2-3 clocote dupa care am desfacut 2 lg.de amidon alimentar in putin bulion si l-am adaugat in mancarica lasand sa mai fiarba 5 min,amestecand din cand in cand.Am pus sare si piper dupa gust si am stins focul.

Noi am servit tocanita cu taitei grosi.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

MIUTA 1

17.12.2010, 23:43

Cris2711 1

19.12.2010, 17:47

salutari la Sibiu,draga Kamy,si eu sunt sibianca ,ultimul craciun am fost acasa,anul acesta nu,doar la vara

kamy 1

21.12.2010, 21:25

miuta....ms
cris....

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc